mailadres
logo
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sabine van Erkel (1963) is het vierde kind van een gedisciplineerde vader (marineman) en een moeder die haar handen vol had aan haar almaar groeiende kinderschaar (het werden er uiteindelijk zes). Ze werd geboren in Den Helder, groeide op in Woerden en was van jongs af aan gebiologeerd door kleuren en vormen; geboeid door het feit dat je álles kan veranderen. Mooier of lelijker, kleiner of groter, liever of leuker, schrijnender of sprekender.

Sabine was dol op knutselen en experimenteerde er stevig op los. Spelenderwijs en zwoegend/geconcentreerd, maakte ze zich steeds meer nieuwe technieken en materialen eigen. En als iets ‘af’ was, genoot ze van het resultaat. Of was ze gefrustreerd, omdat het altijd nóg mooier kon. Nog beter. Nog meer van betekenis.

Het best mogelijke

De drang om van alles het best mogelijke te maken is bij Sabine in de loop van de tijd geen spat minder geworden. Het heeft wel andere vormen aangenomen. Sabine is geschoold. Door haar opleidingen, cursussen, reizen en ontdekkingen, haar werkervaringen, het leven.

Ze studeerde aan de Jelburg (creatieve therapie) en de kunstacademie in Utrecht (HKU – grafisch vormgeving), trok over de wereld, vond de liefde van haar leven, werd mede-eigenaar van de Firma Brandwacht en baarde twee mooie, stevige dochters.

Van het een kwam het ander. Bij Firma Brandwacht werkte ze mee aan de ontwikkeling/creatie van theater- en televisiedecors, rekwisieten en allerlei maffe objecten (van compleet ingerichte theatertenten tot carrousels aan toe). In de wereld van Brandwacht kon ze haar ei kwijt, háár kennis toevoegen en haar kennis verbreden en verdiepen.

Leer

In de eerste jaren bij Brandwacht vond ze de verdieping in haar specialiteit, de grafische vorming. Ze bekwaamde zich in het decoratieschilderen, illustreren en leerde nieuwe technieken voor nu, ook ruimtelijk, werk. Sabine is leergierig, ambachtelijk, gefascineerd door mooie materialen en een grote fan van mooie én praktische schoenen, laarzen en tassen. Sabine is dan ook gek van leer.

Tussen de bedrijven door volgde ze in Amsterdam en Arnhem diverse ambachtelijk leerbewerkingsopleidingen en ze richtte een nieuw bedrijf op: Bomberos. Het Spaanse woord voor Brandwacht, want binnen het Nederlandse Brandwacht hoort dit werk van haar – haar tassen en schoenen, banden en riemen, koffers en armbanden – niet thuis.

Sabine is mede-eigenaar van Firma Brandwacht (tentenproducties), eigenaar van Bomberos (leeratelier) en eigenaar van Sabine-van-Erkel. Onder Sabine-van-Erkel levert ze al haar andere werk. Grafisch werk. Ruimtelijk werk. Illustratiewerk. Vrij werk. En werken in opdracht.

Mooi werk. Handig werk. Werk dat ze graag en goed voor je doet.

Vraag maar…Vele opdrachtgevers gingen je voor.