mailadres
logo

Sabine van Erkel (1963) werd geboren in Den Helder, groeide op in Woerden. Van jongs af aan is zij gebiologeerd door kleur en vorm; gefascineerd door de mogelijkheden van materialen en technieken. Geen wonder dan ook dat ze koos voor een creatief beroep. Sabine houdt van experimenteren. Van stoere materialen en het best mogelijke resultaat.

Het best mogelijke. De drang om van alles het best mogelijke te maken is bij Sabine nog even groot als in haar jeugd. Het heeft wel andere vormen aangenomen. Sabine is geschoold. Door haar opleidingen, cursussen, reizen en ontdekkingen, haar werkervaringen, door het leven. Ze studeerde aan de Jelburg (creatieve therapie) en de HKU in Utrecht (grafische vormgeving), trok over de wereld, vond (en verloor) de liefde van haar leven, werd mede-eigenaar van de firma Brandwacht en kreeg twee dochters.

Van het een kwam het ander. Bij firma Brandwacht werkte ze mee aan de ontwikkeling/creatie van theater- en televisiedecors, rekwisieten en allerlei maffe objecten (van compleet ingerichte theatertenten tot carrousels aan toe). In de wereld van Brandwacht kon ze haar ei kwijt, háár kennis toevoegen en haar kennis verbreden en verdiepen. In de eerste jaren bij Brandwacht vond ze de verdieping in haar specialiteit, de grafische vorming. Ze bekwaamde zich in het decoratieschilderen, illustreren en leerde nieuwe technieken voor nu, ook ruimtelijk, werk.

Ambachtelijk en kunstzinnig. Sabine is leergierig, praktisch, dol op schoenen en tassen en helemaal gek van leer. Tussen de bedrijven door volgde ze in Amsterdam en Arnhem diverse ambachtelijk leerbewerkingsopleidingen en ze richtte een nieuw bedrijf op: Bomberos.

Sabine was tot 2019 mede-eigenaar van Firma Brandwacht (tentenproducties), is eigenaar van Bomberos (leeratelier) en eigenaar van Sabine-van-Erkel. Onder Sabine-van-Erkel levert ze al haar andere werk. Grafisch werk. Ruimtelijk werk. Illustratiewerk. Vrij werk. En werken in opdracht. Mooi werk. Handig werk. Werk dat ze graag en goed voor je doet.